10.8.21

Pepperonata - italiensk grönsaksröra

 




En variant på den franska Ratatouillen.

Jag tillsätter gärna lite flytande kalvfond och kryddar med färsk dragon.




3 paprikor, en av varje färg
1 gul lök
1 zucchini
1 burk krossade tomater
1 dl olivolja
2 klyftor vitlök
salt, peppar



Gör så här:


1.

Skölj och dela paprikan i bitar.


2.

Skala och grovhacka löken.


3.

Skölj, halvera och skär zucchinin i bitar.


4.

Fräs paprikan med tomatpuré i olivoljan och tillsätt pressad vitlök.


5.

Tillsätt resten av grönsakerna och fräs några minuter.


6.

Tillsätt sedan tomatkrossen, salta och peppra efter smak.


7.

Koka pepperonatan i minst fem minuter.


Håller sig och blir ännu godare i kylen. 




Inga kommentarer: