Skippade chili och bockhornspulver och det blev en hit inte minst för barnen.
4 port.
Marinad:
900 g kycklingfilé
1,5 dl turkisk yoghurt
1 msk garam masala
1 tsk svartpeppar
1 tsk korianderpulver
1 tsk paprika- eller chilipulver
1 tsk salt
Tomatsås:
1 pk krossad tomat (400 g)
4 msk tomatpuré
3 dl grädde
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 färsk chili (om du gillar hetta)
2 tsk spiskummin
1 tsk mald bockhornspulver (kan uteslutas eller ersättas med senapsfrön)
0,5 tsk gurkmeja
salt, svartpeppar
Gör så här:
1.
Dela kycklingfiléerna i bitar om du använder det. Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden och vänd i kyckling. Täck med plats och låt marineras 1-2 timmar i kylen. Du kan även låta kycklingen marineras över natten i kylen.
2.
Hacka löken i tärningen och stek dem mjuka i olja. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, hackad chili, spiskummin, bockhornsklöver och gurkmeja. Fräs allting, utan att det bränns vid, under ständig omrörning ca 1 min.
3.
Tillsätt tomatpuré och fräs lite. Vänd i kycklingen tillsammans med yoghurtmarmeladen.
4.
Stek allting under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-6 min. Blanda i krossad tomat, grädde, salt, peppar och låt koka upp.
5.
Sänk värmen och låt allting sjuda långsamt under locka i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum. Garnera med hackad koriander och servera med ris eller naan.
1 kommentar:
Tryckfels nisse!
Turkisk kyckling?
Skicka en kommentar