Himmelsk god äppelpaj!
Fyllning:
6 äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk kanel
1msk potatismjöl
Knäcktäcke:
175 g smör
2 dl strösocker
0,5 tsk
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Skala och skiva äpplena. Blanda socker, kanel och potatismjöl. Fördela äppelskivorna jämnt i en pajform och strö över sockerblandningen.
3.
Smält smöret i en kastrull. Häll i sockret, salt, havregryn, vetemjöl, sirap, bakpulver och vaniljsocker. Blanda allt noga och ta kastrullen från plattan. Klicka ut smeten över äppelskivorna och bred ut så det täcker.
4.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.
5.
Låt pajen svalna lite och servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar