31.1.21

Knäckig äppelpaj

 




Himmelsk god äppelpaj! 



Fyllning:


6 äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk kanel
1msk potatismjöl


Knäcktäcke:

175 g smör
2 dl strösocker
0,5 tsk
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 175 grader.


2.

Skala och skiva äpplena. Blanda socker, kanel och potatismjöl. Fördela äppelskivorna jämnt i en pajform och strö över sockerblandningen. 


3.

Smält smöret i en kastrull. Häll i sockret, salt, havregryn, vetemjöl, sirap, bakpulver och vaniljsocker. Blanda allt noga och ta kastrullen från plattan. Klicka ut smeten över äppelskivorna och bred ut så det täcker.


4.

Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.


5.

Låt pajen svalna lite och servera med vaniljglass eller vaniljsås.



Inga kommentarer: