2.1.21

Cheesecake med räkor och kavring

 




4 port.


4 skivor kavring
1 msk smör
2 tsk brödkrydda
300 g räkor med skal
1 rödlök
3 ansjovisfiléer
2 msk gräslök, finskuren
0,5 citron, skalet 
1 dl kvarg 10%
1 dl creme fraiche
dill, till garnering



Gör så här:


1.

Skär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper.


2.

Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen.


3.

Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kvarg och creme fraiche i en skål.


4.

Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och massor av plockad dill på toppen. 




Gott! Jag missade dillen, men det var gott ändå. 






Inga kommentarer: