4 port.
4 skivor kavring
1 msk smör
2 tsk brödkrydda
300 g räkor med skal
1 rödlök
3 ansjovisfiléer
2 msk gräslök, finskuren
0,5 citron, skalet
1 dl kvarg 10%
1 dl creme fraiche
dill, till garnering
Gör så här:
1.
Skär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper.
2.
Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen.
3.
Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kvarg och creme fraiche i en skål.
4.
Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och massor av plockad dill på toppen.
Gott! Jag missade dillen, men det var gott ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar