28.12.20

Toskansk laxgryta med tomat och vitlök

 




4 port.


4 laxfiléer
2 tsk olja
1 msk smör
4 vitlöksklyftor
1 gul lök, liten
4 msk vitt matlagningsvin
16 coctailtomater
2 dl grädde
2 dl vatten
2 tsk tomatpuré
salt, peppar
70 g babyspenat
1 dl färskriven parmesan
2 msk basilika



Gör så här:



1.

Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme. Salta och peppra laxfiléerna och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Lägg laxen på ett fat och ställ åt sidan. Diska inte stekpannan, smakerna i den ska vi använda. 


2.


Finhacka vitlök och tärna löken fint. Smält smötret i stekpannan du stekte lax i. Stek vitlök och lök någon minut. Häll i vitt vin och låt det koka ihop lite.


3.

Halvera tomtarerna och låt dem steka med någon minut. Häll på grädde, vatten och tomatpuré. Dra ner värmen så det småputtrar några minuter.


4.

Lägg i spenatbladen och rör ner dem i såsen tillsammans med parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. 


5.

Lägg i laxbitarna och skeda över såsen. Hacka basilikan och strö över. 



Servera med kokt potatis, pasta, matvete eller ris. Jag serverade med tagiatelle och det var en hit för hela familjen .



Inga kommentarer: