16 scones, ca 8 port.
2 dl havregryn
6,5-7 dl vetemjöl
100 g mjukt eller tärnat smör
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker
3 dl mjölk
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Låt smöret bli rumsvarmt eller tärna det om du inte har tid med det och tillsätt sedan enligt nedan.
2.
Blanda havregryn och mjölk i en stor bunke. Låt stå fem minuter och svälla.
3.
Tillsätt 6,5 dl vetemjöl, salt, socker och bakpulver.
4.
Tillsätt smör samt knåda hastigt ihop till en kladdig deg. Tillsätt eventuellt lite mer vetemjöl om degen är mycket lös.
5.
Klicka ut degen på bakplåtspapper och forma till 16 små fina scones eller 8 lite större.
6.
Grädda i mitten av ugnen 16 minuter.
7.
Ta ut och låt svalna någon minut innan du serverar dem .
Väldigt smuliga om man som vi var hungriga och ivriga att kasta oss över dem när de var nygräddade. Rekommenderar att låta dem svalna lite innan man äter. Och njuter. Jag gillar knastret av havregryn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar