10.8.20

Rostad rosmarinpotatis med västerbottensost





4 port.



I originalreceptet beskrivs rätten som "knasgod sommarpotatis och gravt beroendeframkallande". Kunde inte beskriva det bättre själv.



2-3 msk finhackad färsk rosmarin
1 kg färskpotatis
3-4 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
ca 1 1/2 dl riven västerbottensost



Gör så här:


1.

Koka potatisen nätt och jämnt klar. Häll över i en långpanna. Tryck till med baksidan på en slev så att den krossas litegrann men fortfarande håller ihop


2.

Strö över vitlök och rosmarin. Ringla över lite olivolja, salta och peppra och blanda runt. Sprid ut så att potatisen ligger så glest som möjligt. Fördela osten ovanpå.


3.

Rosta i ugnen i 200 grader i ca 30-40 min eller tills potatisen fått fin färg och ser knaprig ut. Rör eventuellt om någon gång under tiden,



Gott till grillat. 




Inga kommentarer: