22.6.20

Kladdigaste chokladkakan


(bild- och receptkälla: alltommat.se)



Kladdig, var ordet. Kladdig så pass. Och god, så pass. Om man gillar kladdkaka, och det gör man väl?



200 g mörk choklad
4 ägg
4 dl strösocker
200 g smör
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl

Tillbehör:

Lättvispad grädde




Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 175 grader.


2.

Finhacka chokladen.


3.

Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig, 


4.

Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält. 


5.

Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.


6.

Sikta i vaniljsocker, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop.


7.


Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. 


8.

Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. 


Servera med lättvispad grädde eller glass och chokladsås. 



Inga kommentarer: