(receptkälla zeta.nu)
800 g kycklingfiléer, delade
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1 1/2 msk flytande honung
2 krm svartpeppar nymalen
Fetaostsallad:
1/2 gurka skalad och skivad
4 tomater skivade
1 rödlök skivad
1 fetaost (150 g) smulad
olivolja
salt, svartpeppar
Tzatsiki:
1/2 gurka
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta finriven
2 msk olivolja
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 fetaost (75 g)
salt, svartpeppar
Gör så här:
1.
Putsa kycklingen och skär filéerna i 3 x 3 cm bitar.
2.
Marinera i marinaden minst 1 timme i kylskåp (gärna längre)
3.
Trä på spett, salt och grilla runt om ca 15 min.
4.
Blanda gurka, tomater och rödlök på ett fat.
5.
Smula över fetaost och smaksätt med olivolja, salt och peppar.
6.
Servera kycklingspetten med fetaostsallad och tzatsiki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar