Härligt saftigt bröd - eller är det en kaka? Jag tog två rejäla nävar valnötter i mitt och så skippade jag den hela bananen överst. Gött!
100 g smör + ytterligare lite till formen
2 msk potatismjöl
2,3 dl strösocker
2 ägg, uppvispade
4 mogna bananer + 1 hel
3-4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk äkta vaniljpulver
Eventuellt:
1 näve pecannötter eller valnötter, hackade
1 liten näve mörk choklad, hackad
1 stänk kanel eller muskot
Gör så här:
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Smörj och mjöla en brödform med potatismjöl.
3.
Vispa smör och socker med en elvisp tills det är vitt och krämigt. Blanda de uppvispade äggen med 4 mosade bananer och vispa sen ihop med smöret och sockret till en fluffig smet.
4.
Sikta samman alla torra ingredienser och rör sen ihop med banansmeten. Rör i nötter, choklad eller kryddor efter tycke och smak.
5.
Häll över smeten i formen och dela sen den sista bananen på längden och lägg med snittytan uppåt ovanpå.
6.
Grädda i 60 minuter tills brödet är gyllenbrunt.
Servera i tjocka skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar