22.11.19

Texmexfärs med ris


(bild- och receptkälla citygross.se)



Oj så gott! Som ett mellanting mellan tacos och chiliconcarne, som sonen sa. Jag skulle säga som en "fräschare" tacofärs.



4 port.


4 dl ris

1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
500 g blandfärs
1 msk raps/matolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
0.5 tsk salt
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
0,5 dl chilisås



Gör så här:


1.


Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.


2.

Skala och hacka lök och vitlök.


3.

Stek färsen, löken och vitlöken i olja tillsammans med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar och salt. Rör i tomatpuré, vatten och chilisås.


4.

Servera med sallad på gurka, tomat och grönsallad. 




Inga kommentarer: