8.10.19

Leilas Klimatsmarta Banankaka





Ett Leilarecept. Klimatsmart för att du istället för att slänga övermogna, prickiga bananer, bakar en kaka av dem. Barnen gillar absolut inte brunprickiga och övermogna bananer som frukt, men i kakväg gick det ner.



150 g smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 g valnötter eller pekannötter
smör och ströbröd till formen



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 175 grader.


2.

Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.


3.

Mixa bananerna till en puré och rör ner i smeten, tillsätt äggen. (Jag mixade tre bananer och sparade en till dekoration. Det står inte i Leilas originalrecept). 


4.

Blanda de torra ingredienserna med hela nötter (spara några att strö över) och vänd försiktigt ner blandningen i banansmeten.


5.

Fyll en smored och bröad avlång kakform med smet och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. 





Inga kommentarer: