7.7.19

Minipajer med rabarber





Ingredienser fyllning:


200 g rabarber
1,5 tsk potatismjöl
0,5-1 dl socker


Ingredienser smuldeg:

1,5 dl vetemjöl
1,5 havregryn
1 dl socker
125 g smör


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär rabarberna i små bitar/skivor. Lägg i en bunke och häll i socker och potatismjöl. Blanda och låt stå.


2.

Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Klicka i smöret och arbeta/nyp ihop till en deg.


3.

I originalreceptet gjordes pajerna i 16 små folieformar. Jag gjorde 4 portionsformar i porslin, se bild ovan. Ställ formarna på en ugnsplåt. Fördela hälften av smuldegen i botten på formarna. Tryck lite lätt så att degen täcker lite av ytan. Ställ in plåten i ugnen och förgrädda 5-7 minuter.


4.

Ta ut plåten och fördela all rabarber i formarna. Klicka ut resten av degen i formarna över rabarbern. Grädda ca 20 minuter eller tills smuldegen blivit gräddad gyllene och rabarbern är mjuk. Testa med sticka.


Ta ut och låt svalna. Servera med vaniljsås eller glass.



Jag använde extrasaltat smör och tog en nypa flingsalt i degen. Suuuupergott!




Inga kommentarer: