20.12.18

Saffransbrysselkex



(bild- och receptkälla: fredagskakan.com)



1 tsk vatten
0,5 g saffran
4 dl vetemjöl
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
200 g smör

råsocker


Gräddning: 175 grader, ca 10 minuter



Gör så här:


1.

Börja med att blanda ihop saffranet med vattnet och låt det stå.


2.

Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, socker och vaniljsocker i matberedaren eller med vingen i bakmaskinen. Blanda sedan ner det blötlagda saffranet.


3.

Knåda snabbt ihop till en deg och rulla till en jämn rulle, ca 6 cm i diameter och rulla den sedan i råsocker så den täcks ordentligt.


4.

Plasta in och låt degrullen ligga kallt i minst 30 minuter. Ta fram degen och skär jämna skivor, ca 0,5 cm tjocka.


5.

Lägg skivorna på bakplåtspappersklädda plåtar med mellanrum mellan varje. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.


6.

Låt kakorna svalna innan de lyfts från bakplåtspappret. Klart!




Inga kommentarer: