19.8.18

Gräddig linsgryta med spenat och färska tomater



(bild och receptkälla: härifrån)


4 port.


1 rödlök
2 dl röda linser
5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
2 vitlöksklyftor
50 g färsk bladspenat
4 tomater (eller 15-20 körsbärstomater)
2 dl grädde
salt, vitpeppar


Gör så här:


1.

Strimla löken. Lägg lök, linser och buljong i en stekpanna och låt koka 10 minuter.


2.

Rör sen ner riven vitlök, bladspenat, grovhackade tomater och grädde. Låt koka 5 minuter, tills tomaterna blivit varma men fortfarande håller formen och spenaten har sjunkit ihop. Smaka av med salt och peppar. 


Suuuupergott! Enligt originalreceptet kan man äta fullkornpasta, matgryn eller kokt potatis till. Det skippade vi och åt surdegsbröd till istället.



Inga kommentarer: