200 g margarin eller smör
200 g vit choklad
1,5 dl strösocker
3 stora ägg eller 4 små ägg
2,5 dl mjöl
0,5 tsk mellangrovt havssalt
2 dl vinbär blandade med 1 msk strösocker
Gör så här:
1.
Smörj och bröa en rund form med avtagbar botten. Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i en vita chokladen bruten i bitar. Rör ordentligt för det tar lite tid.
3.
Vispa socker och ägg i en skål och häll sedan i smörblandningen som bör ha svalnat något. Rör ner salt och mjöl.
4.
Vänd sist i vinbären och häll upp smeten i formen.
5.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Garnera med siktat florsocker och färska vinbär. Servera med en klick vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar