14.7.18

Kladdkaka med vit choklad, havssalt och röda vinbär







200 g margarin eller smör
200 g vit choklad
1,5 dl strösocker
3 stora ägg eller 4 små ägg
2,5 dl mjöl
0,5 tsk mellangrovt havssalt
2 dl vinbär blandade med 1 msk strösocker


Gör så här:


1.

Smörj och bröa en rund form med avtagbar botten. Sätt ugnen på 175 grader. 


2.

Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i en vita chokladen bruten i bitar. Rör ordentligt för det tar lite tid.


3.

Vispa socker och ägg i en skål och häll sedan i smörblandningen som bör ha svalnat något. Rör ner salt och mjöl.


4.

Vänd sist i vinbären och häll upp smeten i formen.


5.

Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.


Garnera med siktat florsocker och färska vinbär. Servera med en klick vispad grädde.




Inga kommentarer: