(bild och recept ica.se)
6 portioner
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör till formen
Smul
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk flingsalt
Till servering
vispad grädde / vaniljsås / glass
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Smul: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt.
3.
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
4.
Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått färg.
Till servering:
Låt svalna något och servera sen med grädde, vaniljsås eller glass. Och njut av en annorlunda, men såååå god äppelkaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar