4 port.
2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 1/4 dl mjölk
3 äggulor
3 äggvitor
Till stekning:
smör
Till servering:
vispgrädde
sylt
florsocker
Gör så här;
1.
Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd ner detta i smeten försiktigt så fluffigheten bevaras.
2.
Klicka smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.
3.
Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. Stjälp upp på en tallrik och dra isär till små bitar - ca 1,5-2 cm stora - med två gafflar. Lägg tillbaka i stekpannan med lite smör och stek vidare några minuter.
4.
Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och en klick vispad grädde.
(originalrecept från matplatsen.net)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar