(googlad bild, bildkälla okänd)
2 st schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
2 dl krossade eller passerade körsbärstomater
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
25 g smör
2 dl parmesanost, riven
1.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp smör i en rymlig kastrull. Fräs ris och lök under omrörning någon minut. Häll i vinet och låt koka in och blanda sedan med de krossade eller passerade tomaterna plus tomatpurén och rör om. Sänk värmen.
2.
Blanda vattnet med kycklingfonden i en tillbringare. Sjud risotton i på medelvärme, rör och späd lite åt gången, ca 1 dl, med kycklingbuljong tills all buljong kokat in. Det ska ta ca 20 - 25 minuter tills risotton är klar. Blanda i parmesanost och smör och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar