18.6.17

Kyckling- och sesamwok med chili och lime






(bild och recept från sydsvenskan.se)



4 port.


4 port ris

3 msk neutral olja
2 1/2 msk kinesisk soja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
2 tsk ingefära
300 g morötter
1 paprika
100 g rödlök
75 g sockerärtor
48 g sesamfrön

600 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé

1 röd chili
1 lime
salt, svartpeppar



Gör så här:


1.

Koka ris.


2.

Blanda 1/2 dl vatten, 2 msk olja, soja, vinäger, honung , ingefära, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar i en skål.


3.

Skala och skär morötter i 5 mm breda stavar. Strimla paprika. Skär rödlök i klyftor. Skölj sockerärtorna.


4.

Rosta sesamfrön på medelhög värme i en traktörpanna under omrörning.


5.

Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar. Fräs i 1 msk olja i en traktörpanna. Lägg kycklingen på en tallrik allteftersom den steks. Lägg tillbaka i pannan och tillsätt morötterna och woksåsen. Stek i 4 min. Tillsätt paprikan, löken, sockerärtorna och stek i ytterligare 1-2 min.


6.

Halvera, kärna u och finstrimla chili. Skär lime i klyftor.


7.

Toppa kycklingwoken med chilin och sesamfröna. Servera med riset och limeklyftorna.





Inga kommentarer: