(bild och recept från sydsvenskan.se)
4 port.
4 port ris
3 msk neutral olja
2 1/2 msk kinesisk soja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
2 tsk ingefära
300 g morötter
1 paprika
100 g rödlök
75 g sockerärtor
48 g sesamfrön
600 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
1 röd chili
1 lime
salt, svartpeppar
Gör så här:
1.
Koka ris.
2.
Blanda 1/2 dl vatten, 2 msk olja, soja, vinäger, honung , ingefära, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar i en skål.
3.
Skala och skär morötter i 5 mm breda stavar. Strimla paprika. Skär rödlök i klyftor. Skölj sockerärtorna.
4.
Rosta sesamfrön på medelhög värme i en traktörpanna under omrörning.
5.
Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar. Fräs i 1 msk olja i en traktörpanna. Lägg kycklingen på en tallrik allteftersom den steks. Lägg tillbaka i pannan och tillsätt morötterna och woksåsen. Stek i 4 min. Tillsätt paprikan, löken, sockerärtorna och stek i ytterligare 1-2 min.
6.
Halvera, kärna u och finstrimla chili. Skär lime i klyftor.
7.
Toppa kycklingwoken med chilin och sesamfröna. Servera med riset och limeklyftorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar