(bildkälla: pinterest.com)
Fyllning:
4 rabarberstänger
3-4 msk strösocker
1 msk potatismjöl
(Jag drog ner lite på sockermängden, tror jag nöjde mig med 1,5-2 msk)
Smuldeg:
100 g smör, rumsvarmt
2,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
en nypa flingsalt
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern tunt. Lägg bitarna i en pajform. Blanda dem med strösocker och potatismjöl.
2.
Deg:
Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.
3.
Smula degen över rabarbern.
4.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar