17.6.17

Knäckig rabarberpaj






(bildkälla: pinterest.com)




Fyllning:

4 rabarberstänger
3-4 msk strösocker
1 msk potatismjöl


(Jag drog ner lite på sockermängden, tror jag nöjde mig med 1,5-2 msk)


Smuldeg:

100 g smör, rumsvarmt
2,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
en nypa flingsalt



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern tunt. Lägg bitarna i en pajform. Blanda dem med strösocker och potatismjöl.


2.

Deg:
Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.


3.

Smula degen över rabarbern.


4.

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.






Inga kommentarer: