2.5.17

Kräftpasta med sparris






Gjorde en variant på DET HÄR (<-- länk) receptet. Supergott! 
Min variant:




4 port.

Pasta 400 g
1 burk kräftstjärtar i lag
400 g grön sparris
olivolja
2 st vitlöksklyftor
salt, svartpeppar, chilipeppar
1/2 dl finhackad persilja
1 st citron, skal och saft



1.

Sätt ugnen på 200 grader.


2.

Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. Blanda 2 msk olivolja, 1 finhackad vitlök, salt och peppar i en skål och vänd sparrisen i oljan. Lägg upp i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Dela citronen i två delar och lägg på plåten med snittsidan uppåt. Rosta i ugnen 12-15 min.


3.

Häll 1 msk olja i skålen, lägg i en finhackad vitlöksklyfta, salt, svartpeppar, chiliflakes och 2-3 msk finhackad persilja. Vänd kräftorna i oljan.


4.

Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.


5. 

Häll av pastan.


6.

Ta ut plåten och pressa försiktigt citron över sparrisen. Vänd i pastan tillsammans med kräftorna och blanda om ordentligt.


7.

Smaka av med salt, riv över citronzest från en citron och strö över finhackad persilja.



Servera med detsamma och NJUT!




Inga kommentarer: