Indiska Naanbröd. Varma, nygräddade och med hint av vitlök. Finns det nåt godare? Här är ett recept på hur du bakar såna själv.
Kanonrecept, du får ut 8 st rejäla bröd.
8 st
50 g jäst
3 dl vatten, 37 grader
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 tsk strösocker
1 ägg
7-8 dl vetemjöl
Ört- och vitlöksolja:
1 dl olja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk hackade färska örter, t ex basilika eller persilja
Gör så här:
1.
Smula ner jäst i en degblandare. Häll på vattnet. Blanda i salt, rapsolja, socker och ägg.
2.
Tillsätt vetemjölet lite i taget, arbeta till en smidig deg. Lägg över en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.
3.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i 8 bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut bullarna till 4-5 mm tjocklek.
4.
Grädda bröden i en grillpanna i ett par minuter på varje sida. Om du inte har en grillpanna går det även bra att steka i en stekpanna. Bröden kan också gräddas i ugnen på 250 grader. Låt bröden svalna under bakduk.
5.
Rör ihop ingredienserna till ört- och vitlöksoljan. Ringla över bröden medan de fortfarande är lite varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar