26.5.17

Grillade naanbröd med örtolja







Indiska Naanbröd. Varma, nygräddade och med hint av vitlök. Finns det nåt godare? Här är ett recept på hur du bakar såna själv.



Kanonrecept, du får ut 8 st rejäla bröd. 



8 st


50 g jäst
3 dl vatten, 37 grader
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 tsk strösocker
1 ägg
7-8 dl vetemjöl

Ört- och vitlöksolja:

1 dl olja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk hackade färska örter, t ex basilika eller persilja



Gör så här:


1.

Smula ner jäst i en degblandare. Häll på vattnet. Blanda i salt, rapsolja, socker och ägg.


2.

Tillsätt vetemjölet lite i taget, arbeta till en smidig deg. Lägg över en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.


3.

Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i 8 bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut bullarna till 4-5 mm tjocklek.


4.

Grädda bröden i en grillpanna i ett par minuter på varje sida. Om du inte har en grillpanna går det även bra att steka i en stekpanna. Bröden kan också gräddas i ugnen på 250 grader. Låt bröden svalna under bakduk.


5.

Rör ihop ingredienserna till ört- och vitlöksoljan. Ringla över bröden medan de fortfarande är lite varma.




Inga kommentarer: