(bild och recept från köket.se)
4 port.
8 kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt och svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl utspädd kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde (alt. matlagningsgrädde)
1 dl parmesan, fint riven
8 körsbärstomater
färsk basilika
kokt pasta
Gör så här:
1.
Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
2.
Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i ugnsform.
3.
Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i ca 2 minutr, tills det börjar dofta härligt.
4.
Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
5.
Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
6.
Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
7.
Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.
Supergott! Jag valde att laga med 4%-ig matlagningsgrädde istället för vispgrädde. Såsen blev tunnare, men riktigt god. Nästa gång tror jag att jag strör rostade pinjenötter över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar