(recept och bild från viktväktarna)
Oj så gott! Rejält pepprigt och inte så barnvänligt, men väldigt gott.
Lätt att göra barnvänligt, om du, efter du stekt köttet, tar bort så mycket kött som du tror barnen äter, gör en sås på matlagningsgrädde, kalvfond och kinesisk soja och lite allroundkrydda och låter köttet sjuda i den. Du gör alltså en variant enligt nedan och en barnvänlig variant. Häpp!
Lätt att göra barnvänligt, om du, efter du stekt köttet, tar bort så mycket kött som du tror barnen äter, gör en sås på matlagningsgrädde, kalvfond och kinesisk soja och lite allroundkrydda och låter köttet sjuda i den. Du gör alltså en variant enligt nedan och en barnvänlig variant. Häpp!
4 port.
800 g potatis
2 färska rödbetor
2 morötter
2 palsternackor
2 tsk olivolja
salt och peppar
Pepparsås:
1 schalottenlök
1 tsk flytande margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde 4%
1-2 tsk kalvfond
2 tsk pepparmix
1 vaniljstång
600 g fläskytterfilé
2 tsk flytande margarin
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Skala potatis, rödbetor, morötter och palsternackor.
Klyfta potatis och rödbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn ca 30 minuter. Ta ut och blanda runt med jämna mellanrum.
3.
Skär morötter och palsternackor i stavar och lägg i ugnsformen med rotfrukter när det återstår ca en kvart.
4,
Skala och hacka schalottenlöken fint, bryn glansig i margarin.
Häll på matlagningsgrädde, fond och pepparmix.
Lägg ner en hel vaniljstång.
Låt puttra på svag värme under lock.
5.
Skriva fläskytterfilé och bryn i margarin.
Lägg köttskivorna i pepparsåsen och låt puttra tills de är klara, ca 5-7 minuter.
Ta upp vaniljstången.
Servera med ugnsrostade rotfrukter och sallad.
(1 port = 9 smartpoints enligt viktväktarna)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar