29.1.17

Italiensk kycklinggryta





(bild och recept från citygrossmatkasse)


Suuuupergod kycklinggryta.



4 port.


250 g ris
600 g kycklingfile
2 tsk flytande margarin
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1,5 gula lökar
1 förpackning champinjoner
1 tsk flytande margarin
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 msk tomatpure
1 förpackning krossade tomater
2 dl vitt matlagningsvin
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
2 krm socker



Gör så här:


1.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.


2.

Skär kycklingen i bitar och stek i margarin i en stekpanna, salta och peppra. Lägg sedan över kycklingen i en stor gryta.


3.

Skala och klyfta lök, skiva champinjonerna (jag behöll mina hela). Hetta upp margarinet i stekpannan och fräs lök och svamp några minuter. Häll på vatten och smula i buljongtärning och låt det puttra en stund. Häll över i grytan med kycklingen.

4.

Tillsätt tomatpure, krossade tomater, matlagningsvin, basilika och timjan i grytan och låt allt puttra tillsammans ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

5.

Servera grytan med ris. 



(1 portion = 9 viktväktarsmartpoints)



Inga kommentarer: