ca 12 st
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
Fyllning:
1/2 strösocker
1 msk kanel
25 g rumsvarmt smör
Garnering:
kanel
strösocker
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
2.
Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften.
3.
Fyllning: mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
4.
Fördela ut smörbladningen ovanpå smeten i muffinsformarna.
5.
Fyll formarna med mer smet.
6.
Strö över lite kanel och strösocker över alla muffins.
7.
Grädda mitt i ugnen ca 13-16 min.
Försvinnande goda.
Men nästa gång blandar jag lite kardemumma i smeten för att få ännu mer kanelbullesmak...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar