29.10.16

Indisk gryta med blomkål och ärtor






Indisk gryta med blomkål och ärtor - såååå gott. 
Recept och bilder hittade jag här



Massor av kryddor, men inte starkt, bara väldigt smakrikt. Och gott. 



1/2 blomkålshuvud
2 dl frysta gröna ärtor

400-500 g kokosmjölk
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 cm färsk ingefära
3 msk tomatpuré

1 msk gul curry
2 tsk spiskummin
1 msk korianderpulver
1 msk paprikapulver
1 tsk kanel
3 st kardemummastjärnor eller 1 tsk mald kardemumma
1-3 tsk chilipulver beroende på smak
3 st kryddnejlikor
2 lagerblad

1 dl vatten
1 dl hackad färsk koriander
1/2 lime

Olja att steka i
Salt



Gör så här:


Börja med att skiva löken tunt och bryna i olja i en gryta eller stekpanna med höga kanter tills den får mycket färg utan att brännas. 

Sänk värmen och tillsätt alla torra kryddor och lite vatten. Låt fräsa i någon minut så de "väcks". Tillsätt tomatpuré, färsk ingefära och vitlök och lite mer vatten och låt fräsa ihop till en kryddpasta.


Tillsätt kokosmjölk och rör ihop och låt koka i några minuter. Under tiden hackar du blomkåken och har ner den i grytan. Låt koka i 20 min tills blomkålen börjar bli mjukare. Smaka av med salt och tillsätt därefter ärtorna. Låt grytan koka upp och ha därefter i koriander och lime. 


Servera med ris kryddat med gurkmeja. 




Jag serverade det som tillbehör till Tikka Massalakyckling och och en kall raijta med finhackad gurka. Och naanbröd till det.  Det var kanongott!




Inga kommentarer: