Indisk gryta med blomkål och ärtor - såååå gott.
Recept och bilder hittade jag här.
Massor av kryddor, men inte starkt, bara väldigt smakrikt. Och gott.
1/2 blomkålshuvud
2 dl frysta gröna ärtor
400-500 g kokosmjölk
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 cm färsk ingefära
3 msk tomatpuré
1 msk gul curry
2 tsk spiskummin
1 msk korianderpulver
1 msk paprikapulver
1 tsk kanel
3 st kardemummastjärnor eller 1 tsk mald kardemumma
1-3 tsk chilipulver beroende på smak
3 st kryddnejlikor
2 lagerblad
1 dl vatten
1 dl hackad färsk koriander
1/2 lime
Olja att steka i
Salt
Gör så här:
Börja med att skiva löken tunt och bryna i olja i en gryta eller stekpanna med höga kanter tills den får mycket färg utan att brännas.
Sänk värmen och tillsätt alla torra kryddor och lite vatten. Låt fräsa i någon minut så de "väcks". Tillsätt tomatpuré, färsk ingefära och vitlök och lite mer vatten och låt fräsa ihop till en kryddpasta.
Tillsätt kokosmjölk och rör ihop och låt koka i några minuter. Under tiden hackar du blomkåken och har ner den i grytan. Låt koka i 20 min tills blomkålen börjar bli mjukare. Smaka av med salt och tillsätt därefter ärtorna. Låt grytan koka upp och ha därefter i koriander och lime.
Servera med ris kryddat med gurkmeja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar