19.8.16

Blåbärscheesecake






Ingredienser


Till botten:

15 digestivekex
1/2 dl strösocker
125 gr smält smör


Till fyllning:

4 ägg
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl blåbär

Till topping:

2 dl gräddfil
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Till garnering:

1/2 dl färska blåbär


Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform med smält smör.

2.

Krossa kexen i en mixer, tillsätt socker och smält smör. Häll upp smulorna i springformen och tryck till dem lätt med fingrarna eller med baksidan av en sked. Sätt in formen i ugnen ca 15 minuter.

3.

Vispa hastigt ihop ägg, philadelphiaost, socker och vaniljsocker med elvisp till en jämn smät. Vänd ner blåbärne i smeten och häll upp smeten i springformen. 

4.

Baka i ugnen på nedersta valsen i 175 grader 30-35 minuter, tag ut kakan och låt den svalna i 5 minuter. 

5.

Blanda gräddfil, socker och vaniljsocker. Bred ut över kakan och sätt tillbaka i ugnen i 5 minuter på nedersta valsen. Ta ut kakan, låt den svalna och sedan in den i kylen tills den stelnat. Det tar ett par timmar. Garnera kakan med färska blåbär. 






(receptet kommer härifrån)



Supersmarrig och alldeles lagom fördelning mellan "kladd" och botten. Fast nästa gång tar jag nog dubbelt så mycket blåbär. Man kan aldrig få för mycket blåbär... 




Inga kommentarer: