4 port.
ca 800 g potatis
1 msk smör
1,5 - 2 dl mjölk
salt, vitpeppar
1 pasternacka
100 g morot
1 gul lök
ca 500 g torsk
2 dl vitt matvin
4 krm dragon
1 tsk flingsalt
peppar
4 tsk smör
Sallad:
0,5 blomkålshuvud
1 tsk dijon
1-2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Skala och tärna potatisen. Koka mjuk.
3.
Skala och strimla palsternacka, morot och lök fint. Fördela jämnt på 4 eller 2 ark folie. Fördela ut delar av fisk. Häll på matvin, krydda med dragon, salt och peppar. Klicka på smör. Nyp ihop till paket och laga i ugn ca 20 min.
4.
Gör salladen. Hacka blomkål i smö bitar. Vispa ihop dijon, olja, vinäger, salt och peppar. Rör ner i blomkålen.
5.
Gör potatismos genom att mosa ptoatis med en klick smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Min variant på originalrecept från citygrossmatkasse.se. Bild från citygrossmatkasse.se
Sååååå gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar