21.4.16

Krämig dragondoftande gryta med rostade rotfrukter



4 port.

800 g potatis
300 g morötter
2 msk matolja
1 tsk flingsalt

ca 500 g skinka
1 palsternacka
0,5 rödlök
smör eller olja till stekning
1 pkt matlagningsgrädde
1,5 msk kalvfond
2 krm peppar
1 tsk dragon



1.

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta. Laga i ugn 30 min.

2.

Skär skinkan i skivor. Skala och tärna palsternacka. Skala och hacka löken.

3.

Stek skinka, palsternacka och lök i omgångar, stek i smör eller olja, lägg över i en gryta. Häll i grädde och fond. Krydda med peppar och dragon. Sjud i ca 10 min. 


Min variant av ett originalrecept från citygrossmatkasse. Bild från citygrossmatkasse.se.






Inga kommentarer: