Bild och recept från citygrossmatkasse.se
Himmel och pannkaka så gott!
4 port.
Pannkaka:
50 g smör
1 ark bakplåtspapper
3 dl mjölk
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
Köttfärs:
1 tsk raps/matolja
600 g blandfärs
1 tsk paprikapulver
0,5-1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 krm salt
1 tsk oregano
2 msk chilisås
1 dl vatten
0,5 pkt ost
Sås:
2 dl yoghurt
en liten bit solovitlök
1 krm flingsalt
300 g morötter
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med kanter. Pensla bakplåtspapperet med lite av smöret (det glömde jag, men det gick bra ändå).
Blanda hälften av av mjölken med mjölet i en skål. Vispa till en klumpfri smet.
Häll i resten av mjölken och vispa igen. Knäck i ett ägg i taget och vispa.Tillsätt salt och det smälta smöret och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i långpannan och baka i ugn 15-20 minuter. Under tiden gör du köttfärs och sås.
Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn färsen tillsammans med paprikapulver, chilipulver, spiskummin, salt och oregano. Rör i chilisås, vatten och sjuda i ca 5 minuter.
Gör såsen. Rör ihop yoghurt med skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt.
Skala och riv morötter grovt.
När pannkakan är klar, bred på tacofärsen och osten, och enligt originalreceptet ska den rullas ihop på längden. Jag valde att lägga köttfärs och ost på halva pannkakan och sen vika över andra halvan, som en dubbelvikt pizza typ.
Servera och njut!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar