26.4.15

Sjömansbiff

(recept och bild från citygrossmatkasse)
 
 
4 port.
 
ca 600 g rostbiff i bit
2 gula lökar
ca 800 g potatis
2 msk smör
1 tsk flingsalt
2 krm vitpeppar
2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
1,5 msk kalvfond
1 flaska alkoholfri öl
aluminiumfolie


1.
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skär köttet i 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Skala och skiva potatisen.
 
2.
 
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kött och lök tillsammans med salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vatten, tomatpuré, lagerblad och fond. Spara skyn.
 
 
3.
 
Varva potatis, lök och kött i en ugnssäker form. Börja och sluta med potatis.
 
4.
 
Häll över steksky och öl. Lägg på ett lock av folie och laga i ugn ca 30 minuter.
 
 
(bild via pinterest.com)


Inga kommentarer: