(recept och bild från citygrossmatkasse) |
4 port.
ca 600 g rostbiff i bit
2 gula lökar
ca 800 g potatis
2 msk smör
1 tsk flingsalt
2 krm vitpeppar
2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
1,5 msk kalvfond
1 flaska alkoholfri öl
aluminiumfolie
1.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär köttet i 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Skala och skiva potatisen.
2.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kött och lök tillsammans med salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vatten, tomatpuré, lagerblad och fond. Spara skyn.
3.
Varva potatis, lök och kött i en ugnssäker form. Börja och sluta med potatis.
4.
Häll över steksky och öl. Lägg på ett lock av folie och laga i ugn ca 30 minuter.
(bild via pinterest.com) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar