26.4.15

Pasta med rökt skinka, ädelostsås och päronsallad med karamelliserad lök

(bild och recept citygrossmatkasse)
 
 
2 port.
 
 Pasta:
 
2 port pasta
0,25 rödlök
1 pkt rökt skinka
1 tsk smör
1 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk
0,25-0,5 pkt ädelost
0,5-1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
 

Päronsallad:
 
1 röd lök
0,5 msk olivolja
1 msk socker
1 msk rödvinsvinäger
0,5 krm grovmalen svartpeppar
1/3 påse spenat
0,5 päron
1 krm flingsalt
 
 

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och skiva löken till päronsalladen tunt. Stek strimlorna i en gryta tillsammans med olja, socker och vinäger tills den börjar bli ljust brun och karamelliserad. Detta tar en liten stund så gör resten undertiden, men glöm inte att röra om då och då.
  3. Gör nu såsen. Hacka löken. Stek lök och skinka i smör i ett par minuter. Pudra i mjöl och rör runt. Häll i mjölken och åt såsen sjuda i ett par minuter. Dra av från värmen och smält i osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg spenat på en tallrik. Lägg på tunt skivat päron och toppa med karamelliserad lök och flingsalt.
  5. Blanda såsen med avrunnen pasta och servera.

Inga kommentarer: