7.2.15

Stiffado på högrev


(bild och recept från citygrossmatkasse.se)



Älskar grekisk mat och älskar stiffado. Det här receptet kommer väldigt nära den riktigt grekiska smaken som man får på plats, i Grekland. För lite mer Greklandssmak, pudra över lite, lite mer kanel än vad det står i receptet. Supergott!


4 port.
ca 600 g högrev
1 gul lök
ca 100 g morot
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 vitlök
1 pkt krossad tomat
2 lagerblad
0,5 krm kanel
3 st hela nejlika
3 krm timjan
3 krm sambal oelek
1,5 msk kalvfond/1 buljongtärning
2 tsk kinesisk soja
1 burk syltlök
1.
Skär köttet i bitar, ca 1 x 1 cm. Skala och klyfta löken. Skala och slanta morot. Bryn kött och lök i smör i en stor gryta. Salta och peppra.
2.
Skala och pressa i vitlök. Häll i krossad tomat, lagerblad, kanel, nejlika, timjan, sambal oelek, fond/buljongtärning och soja. Sjud under lock ca 30-35 min.
3.
När det är ca 5 min kvar av tiden på grytan rör ner hälften av syltlöken. Resten kan du servera till maten.
Enligt originalreceptet från citygross rekommenderas klyftpotatis till. Ris är också gott till. Och absolut en grekisk sallad på tomat och gurka och en god tsatsiki till det. Grekland i mitt kök.


Inga kommentarer: