ca 1,3 kg fläskfilé
smör till stekning
salt, peppar
Marinad:
1/2 citron, fint rivet skal och saft
3/4 dl rapsolja
ca 1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar
Garnering:
citronrasp av 1 citron
1 knippe kruspersilja
ev bladsallad
1.
Putsa filéerna och bryn dem hela i het panna. Krydda väl med salt och peppar. Efterstek i 225 grader tills innertemperaturen är 68 grader, ca 20-25 minuter. Låt vila i minst 20 minuter inlindade i folie.
2.
Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av med salt och peppar.
3.
Skär filéerna så tunt som möjligt och häll över ca 2/3 av marinaden. Täck med plats och låt stå kallt ett par timmar.
4.
Vid servering hälls resterande marinad över. Garnera med citronrasp, hackad persilja och ev. sallad.
(recept från allas 22/13)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar