30.6.13

Dubbelmarinerad fläskfilé



4 port.

1 fläskfilé
1 tsk salt

Marinad 1:

1 msk soja
2 msk olja
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm grovmald peppar

Marinad 2:

3 msk olivolja
1 msk pressad lime
1 msk flytande honung
2 tsk sambal oelek
4 strimlade salladslökar

Garnering:

1 msk sesamfrön
2 msk klippt gräslök


1.

Blanda marinad 1 i en plastpåse och lägg i fläskfilén i 1 timme. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Rör med träslev så de inte bränns.


2.

Grilla eller stek filén ca 25 minuter tills innertemperaturen är 70 grader. Salta.


3.

Skiva upp filén och lägg den på ett fat. Blanda marinad 2 och häll över. Garnera med gräslök och sesamfrön. Ställ fatet kallt till serveringen.



Perfekt buffémat!

(recept från allas 23/13)



Inga kommentarer: