8.2.13

Fläskkotlett i krämig salviasås med ugnsrostad potatis

(recept och bild från citygross.se)




Såsen! Vilken sås! Himmel så god!



Ca 800 g potatis
2 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
2 krm grovmalen
svartpeppar

600 g kotlett i bit
0,25 vitlök
1 msk smör
2 krm salt
2 krm svartpeppar

1 msk vetemjöl
1,5 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
1,5 msk oxfond/
1 buljongtärning
1,5–2 tsk salvia
1 msk balsamvinäger
1 msk chutney
Kvistarna från persiljan

0,5 gurka
3 morötter


Gör så här:


1.

Skala och klyfta potatisen, lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra. Laga i ugn i ca 30 min.


2.

Skala och hacka vitlöken. Skär köttet i ca 1,5 cm tjocka skivor.


3.

Stek kotletterna gyllenbruna i smör tillsammans med hackad vitlök, salt och peppar. Medan köttet steker vispar du ihop såsen.


4.

Vispa ut mjölet med vattnet och häll i grädde, buljong/fond, salvia, balsamvinäger chutney och kvistarna från persiljan. Låt såsen koka upp.


5.

Häll såsen över kotletterna och låt allt puttra några minuter.


6.

Gör sallad genom att strimla gurka och morötter med potatisskalaren.

Servera.



Inga kommentarer: