150 g mörk choklad
50 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl krossade polkagrisar
20 x 30 cm form
Ugn: 175 grader
1.
Smält choklad och smör över vattenbad. Ställ åt sidan.
2.
Vispa socker och ägg pösigt.
3.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och krossad polkagris.
4.
Blanda den smälta chokladen med äggsmeten. Vänd i mjölblandningen.
5.
Bakplåtspapper i form. Häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Lite kladdig.
Jag brukar bara ta halva mängden polkagriskross i min för jag vill inte ha för stark polkagrissmak. Liten hint så där är lagom, så en halv dl ungefär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar