13.12.11

Pernillas saffransmuffins med mandelmassa och rom


2 dl vetemjöl
1 kuvert saffran (1/2 g)
1 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 st ägg
250 g grovt riven mandelmassa
3 msk rom
Florsocker till garnering
100 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjöl, saffran och bakpulver i en skål.

3. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke, tillsätt ägg, mandelmassa och rom.

4. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och blanda till en jämn smet.

5. Fyll muffinsformar (storlek bullformar) lite mer än halvvägs.

6. Grädda i 10–15 minuter.

7. Låt svalna och pudra med florsocker.

8. Smält chokladen över vattenbad.

9. Ringla lite smält choklad på muffinsarna i ett fint mönster.

Inga kommentarer: