2 dl vetemjöl
1 kuvert saffran (1/2 g)
1 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 st ägg
250 g grovt riven mandelmassa
3 msk rom
Florsocker till garnering
100 g mörk choklad
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Blanda mjöl, saffran och bakpulver i en skål.
3.
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke, tillsätt ägg, mandelmassa och rom.
4.
Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och blanda till en jämn smet.
5.
Fyll muffinsformar (storlek bullformar) lite mer än halvvägs.
6.
Grädda i 10–15 minuter.
7.
Låt svalna och pudra med florsocker.
8.
Smält chokladen över vattenbad.
9.
Ringla lite smält choklad på muffinsarna i ett fint mönster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar