13.12.11

Pernillas saffransmuffins med mandelmassa och rom



2 dl vetemjöl 
1 kuvert saffran (1/2 g) 
1 tsk bakpulver 
150 g rumsvarmt smör 
1 dl strösocker 
2 st ägg 
250 g grovt riven mandelmassa 
3 msk rom 
Florsocker till garnering 
100 g mörk choklad 


 Gör så här 

1. 

Sätt ugnen på 175 grader. 

2. 

Blanda mjöl, saffran och bakpulver i en skål. 

3. 

Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke, tillsätt ägg, mandelmassa och rom. 

4. 

Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och blanda till en jämn smet. 

5. 

Fyll muffinsformar (storlek bullformar) lite mer än halvvägs. 

6. 

Grädda i 10–15 minuter. 

7. 

Låt svalna och pudra med florsocker. 

8. 

Smält chokladen över vattenbad. 

9. 

Ringla lite smält choklad på muffinsarna i ett fint mönster.



Inga kommentarer: