4 port.
1 kruka dill
100 g philadelphiaost
1 krm svartpeppar
600 g rödspättafilé
1 tsk salt
1/2 citron
1/2 tärning fiskbuljong
1 dl vatten
1/2 purjolök
2 tomater
250 g haricots verts
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Finhacka dill och blanda med osten och 1 krm svartpeppar. Bred ut rödspättafiléerna på en skärbräda. Strö ca 1 tsk salt över filéerna. Fördela färskostblandningen över fisken. Rulla ihop till rullader och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.
4.
Pressa över saften från 1/2 citron. Smula buljongtärning runt fisken och häll på vattnet.
5.
Strimla purjolöken och klyfta tomaterna. Fördela tomat och purjolök över fisken. Sätt in fisken i ugnen och låt den sjuda i ca 20-25 minuter. Täck formen med en bit smörpapper så bevaras fisken saftig.
Servera med haricots verts och potatismos.
Originalrecept från linasmatkasse.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar