12.10.11

Rödspätta med dill- och philadelphiafyllning

4 port.

1 kruka dill
100 g philadelphiaost
1 krm svartpeppar

600 g rödspättafilé
1 tsk salt
1/2 citron
1/2 tärning fiskbuljong
1 dl vatten

1/2 purjolök
2 tomater

250 g haricots verts

1.
Sätt ugnen på 200 grader.

2.

Finhacka dill och blanda med osten och 1 krm svartpeppar. Bred ut rödspättafiléerna på en skärbräda. Strö ca 1 tsk salt över filéerna. Fördela färskostblandningen över fisken. Rulla ihop till rullader och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.

4.
Pressa över saften från 1/2 citron. Smula buljongtärning runt fisken och häll på vattnet.

5.
Strimla purjolöken och klyfta tomaterna. Fördela tomat och purjolök över fisken. Sätt in fisken i ugnen och låt den sjuda i ca 20-25 minuter. Täck formen med en bit smörpapper så bevaras fisken saftig.

Servera med haricots verts och potatismos.

Originalrecept från linasmatkasse.se

Inga kommentarer: