12.10.11

Mild mexikansk kikärtsgryta med ris

4 port

1/2 purjolök
1/2 zucchini
3 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad koriander
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 burkar finkrossade tomater
1 förpackning kikärtor
1 dl creme fraiche

4 port ris

majs
gurka

1.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2.
Strimla purjolök tunt. Skär zucchinin i halvmånar. Hetta upp 2 msk olja i en stekgryta och fräs purjolök och zucchini mjuka utan att de tar färg.

3.
Tillsätt paprikapulver, spiskummin, koriander, salt och svartpeppar. Häll på krossade tomater och kikärtor (väl avrunna). Önskar du en hetare gryta tillsätt 1-2 krm cajennpeppar elelr 1/2 tsk sambal oelek.

4.
Låt grytan koka upp. Tillsätt 1 dl creme fraiche och låt puttra på svag värme ca 5-10 minuter.

5.
Tärna 1/2 gurka och blanda med 1 burk majs

6.
Servera grytan med majs, gurka och nykokt ris.

(Originalrecept från linasmatkasse.se)

Inga kommentarer: