Så enkelt och så gott. Perfekt bjudmat.
4 port.
ca 600 g fläskfilé
3 msk smör
150 g kantareller
6 smålökar
1/2 dl finhackad persilja + rosmarin
Gorgonzolasås:
3 dl creme fraiche
100 g gorgonzola
Garnering:
kryddgrönt
Serveras med kokt potatis
1.
Putsa fläskfilén. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och bryn filén. Salta och peppra. Lägg filén i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen, 15-20 minuter. Låt vila en stund.
2.
Ansa kantarellerna. Skala löken. Hetta upp resten av smöret och stek svamp och lök blankt tillsammans med det kryddgröna.
3.
Skär filén i tunna skivor och lägga upp på serveringsfat. Fördela svamp och lök ovanpå.
4.
Sås:
Häll creme fraiche i en kastrull och smula i osten. Hetta upp under omrörning och låt koka samman ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar