23.10.11

Kantarellfrestad fläskfilé med gorgonzolasås



Så enkelt och så gott. Perfekt bjudmat.




4 port.

ca 600 g fläskfilé
3 msk smör
150 g kantareller
6 smålökar
1/2 dl finhackad persilja + rosmarin


Gorgonzolasås:
3 dl creme fraiche
100 g gorgonzola


Garnering:
kryddgrönt


Serveras med kokt potatis



1.

Putsa fläskfilén. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och bryn filén. Salta och peppra. Lägg filén i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen, 15-20 minuter. Låt vila en stund.


2.

Ansa kantarellerna. Skala löken. Hetta upp resten av smöret och stek svamp och lök blankt tillsammans med det kryddgröna.


3.

Skär filén i tunna skivor och lägga upp på serveringsfat. Fördela svamp och lök ovanpå.


4.

Sås:

Häll creme fraiche i en kastrull och smula i osten. Hetta upp under omrörning och låt koka samman ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.


Servera med kokt potatis.




Inga kommentarer: