1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
250 g morötter
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad koriander
2 krm chilipulver
1 tsk honung
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 förp krossade tomater
240 g svarta bönor
225 g majs
1 kruka färsk koriander
4 port. ris
1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
2. Hacka löken. Skär paprikan i 2 x 2 cm stora bitar. Riv morötterna grovt.
3. Hetta upp 3 msk olja i en stor stekgryta. Fräs lök, paprika, morötter och pressa ner vitlöken.
4. Dra av grytan från plattan. Tillsätt kryddorna och honungen. Hetta upp grytan igen och låt kryddorna fräsa några sekunder. Krydda gärna lite extra om du vill ha starkare gryta. Tillsätt sedan de krossade tomaterna. Koka upp och låt koka ca 10 minuter.
5. Häll av och skölj de svarta bönorna. Häll ner bönorna i grytan och låt koka i ytterligare i 5 minuter.
6. Servera med majs och kokt ris. Toppa grytan med färska korianderblad.
(originalrecept från linasmatkasse.se)
1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
2. Hacka löken. Skär paprikan i 2 x 2 cm stora bitar. Riv morötterna grovt.
3. Hetta upp 3 msk olja i en stor stekgryta. Fräs lök, paprika, morötter och pressa ner vitlöken.
4. Dra av grytan från plattan. Tillsätt kryddorna och honungen. Hetta upp grytan igen och låt kryddorna fräsa några sekunder. Krydda gärna lite extra om du vill ha starkare gryta. Tillsätt sedan de krossade tomaterna. Koka upp och låt koka ca 10 minuter.
5. Häll av och skölj de svarta bönorna. Häll ner bönorna i grytan och låt koka i ytterligare i 5 minuter.
6. Servera med majs och kokt ris. Toppa grytan med färska korianderblad.
(originalrecept från linasmatkasse.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar