3.4.11

Spenat- och ricottacanelloni


4 port
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
450 g spenat
200 g färska lasagneplattor
400 g tomatsås (pizzasås)
250 g ricotta
150 g riven ost
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj en ugnsfast form, t ex en gratängform.

Finhacka löken och fräs den genomskinlig i olja. Pressa ner vitlöksklyftan och fräs tillsammans med löken ett par minuter.

Tillsätt spenaten, tinat och urkramad. Krydda med salt och svartpeppar. Låt allt bli varmt och dra sedan av pannan från plattan.

Rör ner ricottan i lök- och spenatfräset.

Dela lasagneplattorna i 8 jämnstora bitar, ca 10-12 cm långa. Fördela spenat- och ricottafyllning på varje bit och rulla ihop.

Lägg rullarna i en smord ugnsfast form med skarven nedåt. Häll tomatsås över och gratinera i ugn i ca 15 minuter.

Ta ut formen och strö över riven ost. Gratinera sen ytterligare 10 minuter. Servera tillsammans med sallad.


(orginialrecept från linasmatkasse.se)

Inga kommentarer: