(bild- och receptkälla linasmatkasse.se)
4 port.
1 rödlök
550 g falukorv
2 vitlöksklyftor
2 tsk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 burk konserverade körsbärstomater
1 1/2 dl vatten
1/2 dl grädde
1 msk torkad oregano
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl turkisk yoghurt
Gör så här:
1.
Klyfta rödlöken. Skiva falukorven och skär i strimlor.
2.
Stek löken i lite olja. Lägg i korven och bryn den. Pressa ner vitlöken och låt den fräsa tillsammans med korv och lök någon minut.
3.
Pudra över vetemjöl. Rör försiktigt ner tomatpuré och krossade tomater med juice, vatten och grädde. Rör försiktigt om och koka upp. Tillsätt oregano, socker, salt och svartpeppar. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
4.
I originalreceptet tillsätter man yoghurten mot slutet av koktiden. Jag valde att servera yoghurten som ett tillbehör vid bordet.
Servera med pasta och sallad.
(Originalrecept från linasmatkasse.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar