4 port.
700 g potatis
200 g palsternacka
2 purjolökar
1 msk olja
1 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 tsk torkad timjan
1 pkt chorizo eller valfri korv
Skala och skiva potatis och palsternacka tunt. Skölj och strimla purjolökarna, använd även det gröna på purjolöken.
Fräs grönsakerna i lite olja i en rymlig kastrull utan att det tar färg. Spara lite av purjolöken till serveringen! Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna och timjan. Koka upp och låt det koka under lock ca 15-20 minuter.
Skär under tiden korven i slantar och stek i en panna. Lägg upp slantarna i en skål och servera dem till soppan.
Mosa soppan lätt med t ex potatisstöt, visp eller elvisp. Strö resten av purjolöken över soppan.
Servera soppan med korvslantarna och en liten klick matyoghurt.
Hoppa inte över matyoghurten! Det var pricken över i!
(recept från linasmatkasse.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar