2 tomater
1 gul paprika
1 zucchini
1 fänkål
125 g schalottenkök
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 burk konserverade körsbärstomater
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
230 g stora vita bönor
100 g fetaost
Tärna tomater och paprika.
Skiva zucchinin och skär i halvmånar.
Skär bort det nedersta rotfästet samt de översta gröna stjälkarna på fänkålen. Skär i bitar.
Skär schalottenlökarna mitt itu på längden och skala dem.
Ta fram en vid stekpanna eller traktörpanna med lock. Tillsätt oljan och fräs schalottenlöken, fänkålen och de pressade vitlöksklyftorna några minuter. Tillsätt ytterligare 2 msk olja och fräs resten av grönsakerna några minuter. Häll ner de krossade tomaterna. Krydda med oregano, basilika, salt och svartpeppar. Sänk värmen, lägg på locket och låt puttra på svag värme ca 15-20 minuter.
Skölj de vita bönorna och låt rinna av. Blanda ner dem i ratatouillen och låt dem koka med de sista fem minuterna.
Servera ratatouillen med smulad fetaost över.
(originalrecept från linasmatlåda.se)
1 gul paprika
1 zucchini
1 fänkål
125 g schalottenkök
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 burk konserverade körsbärstomater
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
230 g stora vita bönor
100 g fetaost
Tärna tomater och paprika.
Skiva zucchinin och skär i halvmånar.
Skär bort det nedersta rotfästet samt de översta gröna stjälkarna på fänkålen. Skär i bitar.
Skär schalottenlökarna mitt itu på längden och skala dem.
Ta fram en vid stekpanna eller traktörpanna med lock. Tillsätt oljan och fräs schalottenlöken, fänkålen och de pressade vitlöksklyftorna några minuter. Tillsätt ytterligare 2 msk olja och fräs resten av grönsakerna några minuter. Häll ner de krossade tomaterna. Krydda med oregano, basilika, salt och svartpeppar. Sänk värmen, lägg på locket och låt puttra på svag värme ca 15-20 minuter.
Skölj de vita bönorna och låt rinna av. Blanda ner dem i ratatouillen och låt dem koka med de sista fem minuterna.
Servera ratatouillen med smulad fetaost över.
(originalrecept från linasmatlåda.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar