12.11.10

Leilas New Mexico hamburgare med salsa och pommes


Antal portioner: 4

Hamburgare
800 g köttfärs, nymalen
0.5 st vitlöksklyfta
2 st äggulor
2 msk vispgrädde
2 tsk dijonsenap
0.5 tsk tabasco med chipotlesmak
flingsalt
svartpeppar, från kvarn
olivolja, till stekning

cheddarost, gärna amerikansk färdigskivad för burgare
4 st hamburgerbröd, stora med sesamfrön eller vallmofrön
4 msk majonnäs, gärna amerikanska Hellmans
2 st salladsblad, stora, gärna krispsallad
2 st bifftomater
2 st rödlökar
1 paket bacon

Mangosallad
1 1 st mango, stor, mogen
2 2 st avokado, mogna
1 1 kruka koriander
0.5-1 mild jalepeno chili (eller spansk peppar)
1 1 st lime, saft
2 2 tsk honung
2 2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Home fries
8 8 st bakpotatisar
olivolja
flingsalt

Home fries

1. Tvätta potatisen och skär den med skal i stavar till pommes frites och skölj stavarna i vatten.

2. Låt dem torka och sprid sedan ut dem på en oljad plåt.

3. Ringla över olivolja, salta och blanda noga.

4. Rosta i ugnen, cirka 40 minuter.

Hamburgare

5. Blanda färsen med riven vitlök, äggulor, vispgrädde, dijonsenap, tabasco, salt och svartpeppar.

6. Forma färsen till 4 burgare och stek/grilla dem i en het stekpanna/grillpanna i cirka 3 minuter på varje sida.

7. Stek dem färdigt i ugnen tillsammans med pommes i cirka 7–8 minuter för rosa/medium.

Mangosalsa

8. Skala och skär mangon och avokadon i tärningar.

9. Smaksätt med hackad koriander, hackad chili, limesaft, honung, olivolja, flingsalt och svartpeppar.

10. Knaperstek baconskivorna.

Servering

11. Lägg en skiva ost ovanpå varje hamburgare låt burgarna vila lite på en tallrik medan du grillar/steker bröden.

12. Ringla lite olivolja på snittytorna på hamburgerbröden och salta med flingsalt innan du grillar/steker dem.

13. Bred lite majonaise på bottenbrödet och lägg ett salladsblad ovanpå. Lägg på burgaren, skivad tomat och rödlök och bröd.

(Receptet har jag hittat här)

Inga kommentarer: