17.10.10

Minimuffins





Supergoda små munsbitar. Svårt att bara äta en, men visst kan man unna sig flera, när de är så små! Perfekta på barnkalas eller till afternoon Tea.


Chokladminimuffins

Ca 30 st

150 g margarin eller smör
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 ägg

småbrödsformar

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och låt det svalna något.

Placera småbrödsformarna på en ugnsplåt.

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och ägg och rör ihop till en smet. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.

Låt kakorna svalna övertäckta på galler.

Sikta gärna över florsocker eller täck med grädde och garnera med bär.

(Recept från dagensmuffin.se)









Citron- eller blåbärsminimuffins


Ca 40 st

2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
3/4 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 tsk citronjuice eller blåbär (frysta eller färska)
1 dl mjölk
100 g smält smör
42 st småbrödsformar
(kokos)

Vispa ägg och socker ordentligt. Blanda de övriga torra ingredienserna i en skål. Smält smöret. Blanda ner smör och mjölk och de torra ingredienserna i äggblandningen. Klicka ut smeten i formarna med t ex två dessertskedar. Fyll formarna till ca 3/4. Strö över lite kokos. Grädda i mitten av ugnen i 200°C 10-12 min.

Alternativ: Halvera smeten - innan du blandar i citronjuice - och blanda ner blåbär i halva satsen.

(Recept från dagensmuffin.se)



Inga kommentarer: